Skip to main content

[toc]

bestek

Bestek informatie vind je hier

Vind het beste bestek

Welkom op de pagina van keukengetest die jou verder gaat helpen om het juiste en geschikte bestek te vinden. Hier zullen we alles bespreken gaande van messen, vorken, lepels en zelfs volledige besteksets en waarom dit meestal zelfs een betere keuze is. Verder vind je heel veel nuttige informatie op deze pagina en kun je vanuit deze pagina doorgaan naar jou gewenste bestek of bestekset. Ga hieronder verder naar een specifieke bestek pagina.

Onze website focust op keukenmateriaal van hoogwaardige kwaliteit dat dus van duurzaam materiaal is gemaakt. Bij het aanschaffen van bestek zijn er veel vragen en is er een zeer groot aanbod op de huidige markt.

Zoveel aanbod zelfs dat je bijna verdrinkt in de aantal artikelen die beschikbaar zijn. Hier komt de vraag dus bij, namelijk: Hoe kan ik weten welk keukenmateriaal van duurzaam materiaal is? Dat zullen wij uitgebreid bespreken op onze info pagina.

Is er een verschil in duurzaamheid?

Er zijn heel veel verschillen in duurzaamheid bij bestek. Een degelijke bestek set gaat jaren mee. Maar sommige setten zijn helemaal niet zo handig van kwaliteit bijvoorbeeld bestek met plastieken handvatten. Deze gaan na een tijdje of een aantal jaren meestal los. En dit is zeer vervelend.

Dat betekend dus dat je nieuw bestek moet gaan halen. Wat weer geld kost en tijd weggegooid aangezien je weer naar de winkel moet gaan, en dan ook nog het juiste bestek kiezen want voor je het weet heb je weeral een set gehaald die op niks trekt. Buiten bestek wat los gaat aan het handvatje, kunnen er soms ook makkelijk vuilrestjes blijven plakken aan die speciale handvatjes wat bijvoorbeeld is bij de handvatjes van plastiek of van hout.

Het meest hygiënisch is volgens ons nog altijd de volledige metalen uitvoering. De metalen uitvoering is makkelijker aftewassen en hier kunnen dus ook geen handvatten van afbreken na een tijd in gebruik. Verder zijn er nog een aantal dingen bij bestek waar je zeker en vast op moet letten.

Verschillende Materialen

 • Roestvrij staal: Roestvrij staal is een veel gebruikt materiaal voor bestek vanwege de afwerking en kwaliteit. Het zorgt voor kracht en een lange levensduur en geeft een aantrekkelijke afwerking. Het meest gebruikte kwaliteit roestvrije staal is 18/10 vanwege de sterkte en kwaliteit, maar ook andere kwaliteiten worden soms gebruikt.
 • Zilver bestek: Een zilveren uitvoering zorgt voor een hoogwaardige afwerking van uw bestek. Verschillende diktes van verzilvering zijn beschikbaar afhankelijk van het gewenste niveau. Verzilverd bestek is ideaal voor entertainment en lekker eten, hoewel vaak gereserveerd voor speciale gelegenheden.

Bestek stijlen en design

Er zijn twee hoofdtypen bestek: klassiek en hedendaags (modern). Klassieke ontwerpen, zijn gebaseerd op patronen die honderden jaren oud zijn. Deze tijdloze ontwerpen zijn geschikt voor formeel dineren en zijn meestal gemaakt van hoogwaardig gepolijst 18/10 roestvrij staal of verzilverd.

Hedendaagse patronen zijn meestal strakker van ontwerp en minder flamboyant waardoor ze geschikt zijn voor dagelijks gebruik. Verschillende afwerkingen zijn beschikbaar, waaronder matte, en ook gekleurd bestek is momenteel in de mode, met name koper en goud zijn populair.

Opslagruimte voor het bestek

 • Bestekbak: Ontworpen om in een keukenla of dressoir te passen, een bestekbak is een ondiepe bak met vakken voor al uw bestek. Deze zijn verkrijgbaar in verschillende materialen en formaten die geschikt zijn voor verschillende soorten bestek. Als u een besteklade in uw lade plaatst, blijft het bestek niet in de weg zitten en is het gemakkelijk bij het kiezen van het juiste bestek voor uw tafellay-out.
 • Bestekkoffer: Een bestekkast, ook wel kantine genoemd, is een houten presentatie- en opbergdoos. Binnen in het scharnierende deksel en de doos zit een zachte, fluwelen voering om het bestek te beschermen tegen krassen en beschadigingen. De dozen variëren in houtsoorten en stijlen en zijn geweldig om weer te geven. Uiterst geschikt voor op de toog in een restaurant en ook voor speciale gelegenheden.

Kies je bestek zorgvuldig uit

Nu zou je kunnen denken, ik heb een volledig metalen uitvoering van mijn Bestek dus nu kan er niks meer mis gaan. Helaas is dat niet waar en zijn er nog belangrijke punten waar je rekening mee moet houden. Zo is de lengte van het bestek ook zeer belangrijk. Heb je het ooit aan de hand gehad dat die lepel of vork 2 keer zo groot lijkt als het bestek wat je gewoon bent?

Of misschien zelfs dat het bestek te klein is? Waarschijnlijk wel en misschien vind je het leuk om een groot bestek in je mond te hebben, maar wij hier in ieder geval niet. We houden van een metalen design en een normale grootte zodat we gemakkelijk kunnen genieten van ons eten, en het bestek ook makkelijk in de hand ligt. Maar dit is een persoonlijke keuze.

Al het bestek dat wij aanraden in onze testen en beoordelingen zijn van uiterst hoogwaardig materiaal gemaakt, zoals besproken op de info pagina. Ook de budget reeks die we aanraden zijn dus van hoogwaardig materiaal. We beperken ons wel tot maximaal een TOP 3 voor ieder keukengerei in dit geval bestek, maar deze zijn gewoon top want we geven de reeksen die niet voldoen aan onze kwaliteit niet de kans om hier aan bod te komen.

De voordelen van een Bestekset

Het kopen van bestek heeft tijd en aandacht nodig, omdat er verschillende factoren zijn waarmee rekening moet worden gehouden. Design en stijl is waarschijnlijk het meest belangrijkste wil je een klassiek design of hou je liever van een modern hedendaags ontwerp?

De afwerking is ook een heel belangrijke factor. Roestvrij staal bijvoorbeeld is de meest voorkomende afwerking, maar zilver is ook een andere optie (deze is optie is wel veel duurder). De grootte van uw gezin en ook hoe vaak u gasten ontvangt, bepalen de grootte van de set die u kiest.

U kunt bij deze sets ook altijd extra bestek toevoegen door individuele stukken of accessoires zoals gebaksvorkjes of visbestek er extra bij te kopen. We bespreken nu de verschillende soorten bestek, afwerkingen en opslagoplossingen die beschikbaar zijn.

Kantine bestekset

Een kantine set bestek kan variëren van een set van 44 stuks tot een set van 124 stuk en zal prachtig worden weergegeven in een houten bestekkoffer met zacht gevoerde uitsneden voor elk stuk om veilig in te zitten. Kantinesets zoals deze zijn perfect voor diners en speciale gelegenheden en ook voor horeca zaken aangezien het bestek in dit type set van hoge kwaliteit 18/10 roestvrij staal is. Kantine-sets die niet in gebruik zijn, zien er ook nog eens prachtig uit op een dressoir.

Box bestekSet

Een doosje kan zo klein zijn als de bestekgids voor het bestek. Van 4 bestekonderdelen tot een grote set met 124 stuks . Deze bevinden zich echter niet in een met hout omlijste kantine, maar in een kartonnen doos met het bestek in een plastic bakje om alle stukken veilig op te bergen. Deze set kan vervolgens worden bewaard in een bestekkoffer of om een ​​bestaande kantine te vullen. Deze sets zijn meestal van hoge kwaliteit 18/10 roestvrij staal, hoewel sommige kunnen variëren.

Accessoire bestekset

Ander bestek dat uw tafel compleet maakt, zijn kaas en botermessen, dessertmessen en vorken. Al deze kunnen afzonderlijk worden gekocht om bij uw bestek te passen. Deze komen ook in kleine sets of kunnen afzonderlijk worden gekocht. Steakmessen en vorken en ook vismessen kunnen uw bestekset uitbreiden voor die lekkere speciale maaltijden. Hoewel deze in kleinere sets worden geleverd, worden sommige items gepresenteerd in mooie dozen die een geweldige cadeau zijn voor degenen die hun collecties proberen uit te breiden.

Kinder bestekset

Het geven van een geschenk van bestek aan een kind is een traditie die wordt doorgegeven door de generaties heen. Een kinderbestekset kan beginnen als een eenvoudig mes, vork en lepel met stevige melanine handvatten voor hun onstabiele handgrepen, en vooral omdat ze een geliefd karakter op het handvat kunnen hebben zoals hartjes of eender wat kan dit een uiterst leuk geschenk zijn voor een kind. Bestek voor een ouder kind is van een betere kwaliteit roestvrij staal en komt overeen met de set die door de rest van de familie wordt gebruikt, maar dit is een kleiner ontwerp. Beschikbaar in presentatievakjes om cadeau te doen.

Onderhoud van Bestek

Het Schoonmaken van Bestek

Al het bestek wordt geleverd met een aantal basisrichtlijnen voor het reinigen van uw product, deze moeten altijd worden gevolgd om de levensduur van uw bestek te verlengen. Sommigen zeggen dat ze geschikt zijn voor de vaatwasser, maar om langdurige schade en glansvermindering te voorkomen, wordt het wassen in warm zeepwater aanbevolen.

Over roestvrij stalen bestek

Het assortiment besteksets dat we bespreken op deze website is gesmeed in hoogwaardig roestvrij staal. Roestvast staal, een mengeling van ijzer en chroom, is een bijzonder sterk metaal dat niet zo gemakkelijk buigt of zijn vorm verliest als zachtere metalen. Elk stuk is perfect gebalanceerd en gewogen om u een comfortabele en plezierige eetervaring te bieden.

Veel van deze artikelen gaan jaren lang mee, waardoor je er zeker van bent dat je gekozen bestek een leven lang meegaat. Hoewel roestvrij roest en vlekbestendig is, kan roestvrij dof worden en ook vingerafdrukken vertonen, en in extreme gevallen zelfs holtes. Om ervoor te zorgen dat uw bestek zijn spiegelglanzende glans behoudt en uw bestek in onberispelijke staat houdt, loont het om er voor te zorgen door een paar eenvoudige stappen te volgen.

Spiegel gepolijste glans verkrijgen

Verwijder strepen of hittevlekken door het bestek zachtjes in te wrijven met een vaatdoek bevochtigd met een beetje olijfolie of citroensap en droog daarna met een zachte handdoek. Om een ​​glanzende, streepvrije afwerking te krijgen, wrijft u met een zachte doek en bevochtigd het daarna met witte azijn.
Volg deze eenvoudige stappen en uw roestvrij stalen bestek zal uw hele leven lang genieten van het dagelijks eten.

Kiezen en verzorgen van bestek

Er is dus een breed scala aan klassieke en eigentijdse bestek, inclusief uitzonderlijk waardevol bestek zoals zilverbestek dat elke gelegenheid zal waarderen, of het nu gaat om een ​​informeel diner of een speciaal evenement.
Bestek wordt hoofdzakelijk vervaardigd met behulp van roestvrij staal, zilverplaatje of sterling zilver. Zilver is bestand tegen vlekken en corrosie,

waardoor het bijzonder geschikt is voor bestek, maar omdat het een zacht metaal is, is het ongeschikt voor messen en kan het zeer onbetaalbaar zijn. Zowel zilver als verzilverd bestek moeten regelmatig worden gepolijst om aanslag te voorkomen. Roestvrij staal is het meest geschikt voor bestek omdat het sterk, corrosiebestendig en vaatwasmachinebestendig is.

Tips voor een Bestek dat jarenlang meegaat

 • Zorg voor roestvrij stalen bestek
 • Denk eraan, maak altijd uw bestek schoon voordat u het voor de eerste keer gebruikt.
 • Als u tijd heeft, is handenwassen verreweg de vriendelijkste manier om voor uw bestek te zorgen. Gebruik warm water en zeep met een zachte spons of vaatdoek, zorg ervoor dat u tussen de tanden van de vorken komt, reinig de schalen van de lepels en veeg messen schoon om voedselresten te verwijderen.
 • Zout of zuur voedsel kan putjes veroorzaken als het te lang op wordt gelaten voordat het wordt schoongemaakt.
 • Gebruik geen schuursponsjes, draad wol of agressieve reinigingsmiddelen op bleekbasis.
 • Laat het bestek nooit weken, want langdurig inweken kan mesbladen aantasten en lelijke watertekens achterlaten.
 • Spoel grondig in heet water om alle zeepresten te verwijderen om dof worden te voorkomen.
 • Om watervlekken te verminderen, moet u elk stuk onmiddellijk drogen met een zachte handdoek.
 • De gemakkelijkste en handigste manier om uw bestek te wassen en schoon te maken, is natuurlijk in de vaatwasser. Zorg ervoor dat u het verwijdert zodra de spoelcyclus is voltooid in plaats van het in een vochtige omgeving achter te laten.

Welke verschillende types bestek zijn er?

Vork

 • Tafelvork: Gebruikt voor uw hoofdmaaltijd, deze vork wordt naast uw hoofdmaaltijdmes gebruikt en is de grootste vork in uw set.
 • Visvork: Een vork die samen met het vismes als een paar wordt gebruikt en wordt vanzelfsprekend gebruikt voor het eten van vis.
 • Dessertvork: Gebruikt voor desserts zonder gebak, zoals zachte taartdesserts en desserts.

Lepel

 • Theelepeltje: Een kleine lepel Bestek gebruikt voor thee en koffie en voor het meten van kleine hoeveelheden ingrediënten. Bv voor vele recepten staat er bij de handleiding, 2 theelepeltjes suiker of zout.
 • Koffielepel: Deze lepel is iets kleiner dan een theelepel en wordt bij het zetten opdienen van koffie gebruikt
 • Longdrinklepel: Een lang bewerkte theelepel, ontworpen om lange drankjes te roeren en te genieten van een groot dessert als een ijscoupe, waar een standaard lepeltje normaal gewoon zou verdwijnen in het glas, zal deze extra lange uitvoering mooi tot ver boven het glas / kom blijven uitsteken, ideaal dus voor grote drankjes en ijscoupes.
 • Dessertlepel: Een dessertlepel is iets kleiner dan een eetlepel en wordt gebruikt voor het eten van desserts en pudding.
 • Soeplepel: Een afgeronde lepel ontworpen voor het scheppen en eten van soep.
 • Eetlepel: Een diepe grote lepel gebruikt voor het serveren en meten van ingrediënten.
 • Grapefruitlepel: vergelijkbaar in grootte met een theelepel, maar de kom van de lepel is meer puntig en heeft getande randen voor het snijden van de vrucht.

Bestek voor speciale gelegenheden

Of je nu een barbecue, buffet, feest of kerstmaaltijd hebt, we bespreken de eetaccessoires die ervoor zorgen dat uw gasten in stijl dineren. We zijn allemaal aan het worstelen om met een hand te eten op een feestje, maar gelukkig hebben we het antwoord er bestaan roestvrijstalen 3 in 1 vorkjes.

Ze combineren op een slimme manier een mes, vork en lepel in één; de gemakkelijke manier om die vol-au-vents aan te pakken. En ook voor op barbeques en feestjes dus.

Porseleinen dessert bestek

Maak voor die speciale gelegenheid en een indruk bij het toetje met prachtig versierde porseleinen lepels en gebaksvorkjes. Beschikbaar in Botanic Garden; een Portmeirion-ontwerp met florale motieven en een klassiek blauw Italiaans ontwerp. Er bestaan heel veel verschillende mooi uitvoeringen zoals deze voor je bestek. Voor heel speciale gelegenheden dus!

Deze ontwerpen zijn gemaakt van hoogwaardig roestvrij staal met porseleinen handvatten en worden met cadeauverpakking geleverd, dus je hebt ergens een veilige plek om ze in op te bergen totdat je weer een theekransje krijgt!

Klassieke stijlen

Klassieke besteksets zijn verkrijgbaar in verschillende uitvoeringen uit traditionele en moderne stijlen en zijn verkrijgbaar in 24-delige of een 44-delige set op het internet. Hieronder bespreken we een paar van de meest voorkomende Klassieke stijlen.

 • Rattail stijlen, een van de oudste parochiepatronen, wordt als zodanig genoemd vanwege de kenmerkende staart die achteraan de vork en lepel loopt.
 • Harley Stijlen heeft strakke lijnen voor een meer eigentijdse uitstraling en roept het gevoel van het Jazz-tijdperk van de jaren 1920 op.
 • Koning stijlen dateren van uit het begin van de 19e eeuw en zijn bijzonder elegant, ideaal voor speciale evenementen en seizoensgebonden dineren.
 • Het kraal stijlen, dat een rij delicate parels voorstelt, is in de jaren 1700 gemaakt door de hugenootse zilversmeden.
 • Dubarry stijlen dateert uit de Georgische periode en geeft de groeiende trend van de barokstijl weer.
 • Ook verkrijgbaar in deze klassieke ontwerpen zijn Pastry Forks ideaal voor alle soorten desserts en sets theelepels.

Mes

 • Tafelmes: Uw hoofdmes voor de hoofdmaaltijd en zal over het algemeen de grootste zijn in de set. Deze kan makkelijk groentjes, aardappelen en zachte vlees stukjes snijden, maar is ook nodig om samen met de vork het eten op de vork te leggen.
 • Botermes: Een afgerond mes voor het soepel verspreiden van boter, jam en andere smeersels.
 • Steak mes: Een lang gekarteld mes voor het snijden van biefstuk, dit mes heeft over het algemeen een goed handvat en de gekartelde structuur zorgt ervoor dat het biefstuk heel gemakkelijk kan gesneden worden.
 • Vismes: Gebruikt naast je visvork voor het subtiel snijden van vis en zeevruchten.
 • Kaasmes: Ontworpen voor het snijden van alle soorten kaas en voorzien van een vork aan het uiteinde voor het oprapen van uw gesneden kaas.
 • Dessertmes: Een kleiner mes met een langer handvat om te gebruiken met uw dessertvork.

Portie

 • Mosterdlepel: Een kleine lepel kleiner dan een theelepel, perfect voor het serveren van een kleine hoeveelheid mosterd. Deze lepeltjes kunnen decoratief zijn of een haakje hebben om te voorkomen dat ze in de mosterd glijden.
 • Jamlepel: Een eetlepel die speciaal is ontworpen om jam te serveren, de lepel kan een knik in het handvat hebben dat als een haak fungeert, waardoor het volledige handvat niet in de kleverige jam kan vallen.
 • Sauslepel: Een klein theelepeltje met een schenklip aan de zijkant van de lepelkop, dit wordt gebruikt voor saus op te schenken.
 • Taartschep: Een taartschep heeft een platte kop, ideaal om onder een plak cake of taart te glijden en gemakkelijk weg te tillen voor daarna te serveren.
 • Honing lepel: Een honinglepel is ontworpen om honing te serveren, de lepel kan een knik in het handvat hebben dat als een haak fungeert, waardoor het volledige handvat niet in de honing valt.
 • Suikertang: Een Suikertang is een kleine tang voor het oppakken van suikerklontjes bij het serveren van thee of koffie, ze zijn klein genoeg om te plaatsen bij een suikerpot.
 • Slabestek: Een paar lepels, soms met griffen, ontworpen voor het voorzichtig oppikken van salade. Soms kunnen deze aan het handvat worden samengevoegd voor een eenvoudige bediening.

Keine Kommentare vorhanden


Du hast eine Frage oder eine Meinung zum Artikel? Teile sie mit uns!

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind markiert *